lördag 17 december 2011

Ödet fick bestämma....

...vilken färg jag skulle ha. Veligare människa får man leta och nu löste jag det på ett bra sätt ;) Det gäller min nya mobil som flyttat hem till mig! Efter många funderingar och "väga för och emot- stunder" så kom jag fram till att det var en iPhone4S jag ville ha. Jag byter inte till android- inte den här gången iaf! Det som till stor del avgjorde valet var just allt jag köpt och hämtat hem på min gamla ifån, jag ville inte tappa mina roliga och nyttiga saker jag vant mig vid att ha. Sen är jag på intet sätt störd av att man är så låst vid apple när man har iphone, alla surrar om den nackdelen men det är absolut inget jag känner eller lider av. När väl valet av modell var gjord, kom ju den ännu svårare frågan- svart eller vit?! Svart är klassisk och praktisk men vit känns fräsch och ny eftersom jag haft en svart sista åren. Åkte till affär nr 1 i stan men tji fick jag- dom hade inte modell "s" hemma så jag skrev upp mig på en lista och valde en svart. Ivrig som jag var så chansade jag och åkte till affär nr 2, för har man väl bestämt sig för en ny mobil så vill man ha den helst igår ;) Men.... även där led dom brist på nyaste modellen och jag blev uppskriven på en intresselista även här men nu valde jag en vit. Båda butikerna skulle ringa när dom fick in mobilerna och då kändes det bra att jag anmält intresse för båda färgerna, den som ringde först- den fick det bli! Och igår flyttade en vit, glasglänsande tingest in hos mig :) Nu ska jag bara hitta ett bra läderfodral med magnetstängning så den tål att tas med på mitt jobb i fabriken!

bild lånad från internet

Julkänslan finns inte riktigt än men tack vare vår gran så är det en varm, mysig känsla i vardagsrummet. I år skrotade vi den traditionella julgransbelysningen och införskaffade 25 meter ljusslinga med små ljus- vackert värre! Dessutom slipper jag slita och dra för att lyckas få 16 granljus snyggt och jämnt placerade ;) Sally gör sina små attacker mot kulor, glitter och ljus längst ner i granen men ju mindre vi bryr oss och hyschar åt henne, desto mindre roligt verkar det vara. Hon har sina favvokulor som hon plockar loss och studsar runt med (allt är i tålig plast i granen) och några gånger per dag hänger vi tillbaka dom på dom nedersta grenarna. Dom få gånger när hon får ett ryck och blir lite väl våldsam med plastträdet så är det ändå ingen fara på taket för granen är förankrad med ett kraftigt snöre på baksidan så hon kan inte få den över sig.

Spännande!

Inblick i vår guld/röda gran

Nu måste jag släppa detta och koncentrera mig på kaffet och skidskyttet som börjar nu. Sen idag spelar Luleå Hockey semifinal mot grannarna i öst i European Trophy- DET ska vi se. Heja Sverige och heja Luleå!!

Ta hand om er!!

fredag 9 december 2011

Vätskefasen...

....är över. Efter en veckas kosthållning a´la LCHF så visar vågen -2,5 kg! Hurra för mig men... jag vet att det är "glädjekilon" eftersom det är större delen vätska som försvunnit. Fördelen är väl att jag kanske är mindre svampig *S* Från och med nu räknar jag med att det ska vara fläsket som flyr sin kos. Motionen har det varit sämre med, nån liten promenad har det blivit men jag måste lägga in det tyngre artilleriet och masa mig iväg till Stepin för ordentliga pass!! Det går inte att fuska, det finns inga genvägar *suckar högt* Varför är jag inte välsignad med en kropp som tål hur mycket som helst? Där man kan äta precis vad man vill och slipper motionera mer än det vardagliga- och ändå se ut som en normalviktig, proportionerlig kvinna?! Nåja, man kan inte få allt här i världen, min kropp med skavanker och volanger har burit fram fyra friska, välskapta barn och dessa småtroll har ammat i ca ett år var (förutom liten som inte är så gammal att hon nått dit än men hon jobbar på det ;)) så då får man väl gilla läget... till viss del iaf. Att vara överviktig är inte en "komplikation" som är tillåten även om man varit gravid och fött barn, döfläsket ska bort så jag blir normal... typ *s*

Det går bra med LCHF. Visst känner kroppen att det är något annorlunda på gång och jag känner att jag håller på att ställa om mig och anpassa mig efter mitt intag. När jag rör mig så känns det som att jag har mjölksyra i musklerna och det är tungt att gå i trappor osv- mer tungt nu än för en vecka sen! Och när jag ser mig i spegeln... vad i hela....? Hmmm, tonårsfinnar! Ser ut som en prickikorv light! Men då sa en god vän till mig att det är all inre skit som ska ut och när jag surfade på nätet stod det likadant så då får jag väl ta det och hoppas att all skit kommit ut snart så jag kan få se ut som jag brukar göra ;)
Jag är inte så slavisk att jag har 0 gr kolhydrater/dag, jag ligger nog på ett snitt på 5-10 gr/dag och det tycker jag känns lämpligt. Om några veckor får jag utvärdera om mängden är rätt eller om jag måste korrigera den åt något håll.

Ikväll ska jag och min vän Pörni (Pernilla) på filmpremiär i Rosvik, Mattes hemby, där filmen hade sin utgångspunkt vid inspelningen. Det är filmen "Någon annanstans i Sverige" som har premiär och det ska bli så kul! För er som inte kommer ihåg eller som inte vet så var vi statister i den filmen och därför damp det ner en inbjudan i postlådan för några veckor sen. Det blir tilltugg innan filmen och efteråt blir det buffé, dryck, musik och mingel :) Jag återkommer med rapport om detta sen! Persbrandt är ett hett ämne som diskuteras och många önskar att han närvarar men jag tvivlar, han är väl på någon inspelning av Hamilton så han har nog inte tid men Marie Richardsson, Björn Gustafsson (d.ä), ev Helena Bergström och en del andra skådisar bör nog vara på plats :)

Vår lillskatt Sally ligger och sover dagens första omgång skönhetssömn ute på bron... gömd under ett insektsnät. Jo, trots säsongen med minusgrader och snötäckt mark så har vi ett nät över suffletten. Varför?! Jo, grannen närmast har två katter. Katterna gillar varma platser- alla katter gör nog det. Katterna brukar ligga på våra bilars motorhuv (ogillar). Katterna brukar tassa över vår bro (såg ex-vis färska spår i snön nyss). Katterna kan hoppa upp på vagnen (ogillar). Katterna KAN lägga sig inne i vagnen där en varm tjej ligger (INTE ACCEPTERAT) Katter är självgående och har man dom ute så är det inte så lätt att styra dom men.... jag har sagt det att skulle nån katt, vilken som helst, överhuvudtaget närma sig vagnen så skulle jag skrämma den så mycket att dog den inte på fläcken så skulle den aldrig mer gå nära vårt hus!! Jävlar i hoppet så arg jag skulle vara (och rädd)! Det har hänt att katter har kvävt barn i vagn och jag är livrädd för det. Samtidigt är detta våran tomt och våran tjej sover bäst ute i vagn så... även om jag inte kan göra så mycket mer än hålla koll på vagnen och spänna för ett nät för öppningen så kommer jag att nyttja min rätt att freda min tomt, min bostad och mitt barn om en katt gör något här som den inte "får" göra. Vi kan inte ens ha dörrar öppna obevakade här på sommaren av rädsla för kattbesök. Matte är astmatisk och tål inte pälsdjur, detta gör att inga djur kommer över vår tröskel. En gång i början av vår tid här i huset var jag på övervåningen och vi hade balkongdörren i sovrummet öppen och vad händer... en av grannens katter promenerar in där! What?! Det var bara att ta henne i famnen och bära ut henne till sin ägare. Det är superfina katter men jag gillar ändå inte att dom tycker sig ha så stor rätt till vår tomt. En inglasning blir skönt att få, då slipper vi dra fram och tillbaka våra dynor på utemöblerna- dessa är fulla av katthår om man råkar glömma dom ute över natten!
Tro nu inte att jag är någon katthatare, det är jag absolut inte! Jag har själv haft katter och jag tycker det är jättefina djur men jag är inte så förtjust i utekatter- och förresten, på våren är jag nog en katthatare! Då skvättas det (bl.a runt vår farstubro) och stinker kattpiss och fyyyyy för den lede vad det stinker!
Ursäkta alla kattägare som stör sig på detta men... som jag sagt förr så är bloggen bl.a till för att dryfta det jag känner så.... sakligt eller inte, detta får ni tyvärr ta!

Nu är det nog dax att fundera ut nån lunch innan förberedelserna för kvällens baluns :)
Ta hand om er!